RAKENNUSJÄRJESTELMÄT

R72 TERMO R72 TERMO on uusi lämpöeristetty järjestelmä, josta voidaan tehdä ovia, ikkunoita ja lasiseiniä. Se on yhteensopiva muiden Nordic Aluminiumin rakennusjärjestelmien kanssa. R72 TERMO mahdollistaa rakenteellisesti helpot ratkaisut, ja sen lämmöneristävyys on erinomainen. Tiivisteet eivät rajoita valoaukkoa, ja ne jatkuvat nurkkien yli. R72 TERMO tarjoaa mahdollisuudet myös taivutettuihin rakenteisiin (taivutettavat profiilit).

Ovet
R72 TERMO -järjestelmästä saa vankkarakenteisia, hyvin eristettyjä ja tiivistettyjä ulko- ja pariovia. Ovet voivat olla ulos- tai sisäänaukeavia, putkisarana- tai liukuovia. Sähkölukkojen kaapelointi on helppoa. Lasitusvaihtoehdot ovat 2K ja 3K.

Ikkunat
R72 TERMO -sarjasta voidaan valmistaa sisään ja ulos avattavia ikkunoita, terassien liukuikkunoita, SG-ikkunoita sekä pari-ikkunoita ilman välipuitetta. Lasitusvaihtoehdot ovat 2K ja 3K. Myös piilosaranoitu ikkuna on mahdollinen.
Lämpöeristetyt ovet ja ikkunat
R54 R54 järjestelmän suunnittelun lähtökohdaksi asetettiin aikanaan lopputulos, joka vastaa tiiveydeltään, asennettavuudeltaan sekä lämmöneristykseltään tämän päivän vaativiin haasteisiin.

Järjestelmän kantava runko toteutetaan ensisijaisesti limiliitostekniikalla, jossa vaakarunkoprofiili limittyy pystyrunkoprofiilin päälle. R54 järjestelmän profiileissa on kondenssiurat kyntetilaan mahdollisesti tiivistyvän veden poisjohtamiseksi. Pystyprofiiliin on muotoiltu varmistuskammio, mikä muodostaa runkoprofiileihin tasot, joiden läpi ei mene yhtään ruuvia tai kiinnikettä. Rakenteesta saadaan näin kaksitasoinen, jossa kuiva- ja märkäpuoli ovat selkeästi eroteltuja. R54 järjestelmässä on mahdollisuus myös päittäisliitostekniikkaan, tällöin käytetään vaakarunkoprofiileja.

R54 järjestelmän sisä- ja ulkopuolen tiivisteet ovat rakenteeltaan kaksikovuisia siten, että tiivisteiden kulmat ovat pehmeämpää solu-EPDM-kumia ja varsinainen runko-osa EPDM-kumia, mikä varmistaa tiiveyden. Ulkopuolen tiivisteitä on kaksi, vaaka- ja pystytiiviste. Ulkopuolen tiivisteet ovat leveydeltään 50 mm. Risteyskohdissa ulkopuolen tiivisteet limittyvät keskenään ja muodostavat risteykseen yhtenäisen ja katkeamattoman tiivisteen. Tiivisteet eivät rajoita valoaukkoa lainkaan.

Lämpökatkot on materiaalipaksuuksiltaan ja muilta ominaisuuksiltaan suunniteltu parhaan mahdollisen lämmöneristyskyvyn aikaansaamiseksi.

Peitelistat ovat samoja R53 järjestelmän kanssa, eli kaikki R53 järjestelmän peitelistat tulevat sellaisenaan R54 järjestelmän valikoimaan. Lasin kannatukseen käytetään erillisiä kannatusprofiileita, joilla lasin omapaino siirretään vaakarungolle.

Lämpöteknisiltä ominaisuuksiltaan R54 järjestelmä on Pohjolan kylmiin olosuhteisiin hyvä. R54 puitteiselle 3K4-15-ikkunalle (1200 mm x 1200 mm) saatiin tietokonemallinnuksessa keskimääräiseksi U-arvoksi 1,19 W/m*K.

R54 järjestelmään sisältyvät myös ns. pintalistattomat lasijulkisivut R54SG, missä lasien kiinnitys tapahtuu mekaanisesti eristyslasielementin päistä. Järjestelmällä on mahdollista aikaansaada rakenteista 4-sivuisia eli täysin pintalistattomia tai vaihtoehtoisesti 2-sivuisia, jossa joko pystysuunnassa tai vaakasuunnassa kulkee pintalista.

R54 järjestelmä soveltuu käytettäväksi myös valokatoissa, jos valokatossa ei ole tarvetta ulkopuolisille kondenssiurille. Järjestelmään sisältyvät ratkaisut lasiseinään, jossa on muuttuvia kulmia, esim. murtoviivalla toteutettavat kaarimaiset julkisivut. R54:n muuttuvakulmaiset profiilit mahdollistavat 0 - 10 asteen vapaat kulmanmuutokset seinässä.
Lasijulkisivut -Tuotepassi
R53 Vertex R53 VERTEX on lämpöeristetty valokattojärjestelmä, joka on suunniteltu täyttämään valokattojen kovimmat vaatimukset. Pitkälle kehitetyn tiivistys- ja vedenpoistojärjestelmän ansiosta R53 VERTEX profiilien lämmöneristys ja tiiviys ovat erittäin hyvät.

Valokatot voidaan lasittaa 2- tai 3-kertaisella eristyslasilla. Järjestelmään sisältyvät valmiit pyramidi- ja tynnyriholviratkaisut sekä täydelliset, moduulirakenteiset tuuletus- ja savunpoistoluukut.
Valokatot
R65 BULLET PROOF R65 BULLET PROOF on täysalumiininen luodinsuojarakenne, johon kuuluvat kiinteät julkisivut sekä avautuvat ikkunat ja ovet. Tyypillisimpiä käyttökohteita ovat pankkien ja muiden julkisten rakennusten julkisivut ja sisäväliseinät. Kiväärikaliberiset ammukset pysäyttävällä rakenteella on GOSTROIn myöntämä sertifikaatti.

Järjestelmän profiileja on saatavana lämpökatkaistuina ja -katkaisemattomina. Kaikki koneistukset voidaan tehdä tavallisilla alumiinityöstöön tarkoitetuilla koneilla. Rakenteessa käytetään normaaleja liitoskappaleita joko kulmapuristimella tai ruuveilla kiinnitettyinä.
Luodinkestävät rakenteet
R12 LINEA 12 LINEA on viivanohut, luja, alumiininen rakennusjärjestelmä väliseiniä ja parvekkeen tuuliseiniä varten. Linea on suunniteltu R12 järjestelmän pohjalta täydentämään sitä, ja siksi useimmat R12 profiilit sopivat yhteen Linean kanssa. 90°:een ja 135°:een kulmat voidaan tehdä R12 sarjan profiileilla. Joissain tapauksissa joudutaan käyttämään R12 sarjan leveämpiä runkoprofiileja. Myös osa listoista on yhteisiä.

R12 LINEA järjestelmästä voidaan tehdä lasiväliseiniä yksinkertaisella lasilla. Seinään voidaan asentaa sarana-, liuku- tai ikkunaovi. Linean runkoprofiilien leveys on vain 36 mm. Lasilistat painetaan rungon uriin, eivätkä ne tarvitse näkyviä kiinnitysruuveja. Runkoprofiileja on kahta syvyyttä. Lineasta voidaan tehdä lämpöeristämättömiä tuuliseiniä kerroksen korkuisena tai kaiteen yläpuolelta alkavana. Siihen saadaan kiinteä lasitus, verkko tai aukeavat ikkunat.
Väli- ja tuuliseinät
R12 R12 on lämpöeristämätön alumiinirakenne lasiväliseiniä ja tuulikaappeja varten. Lasitus voi olla keskeinen irtolistoin. Lisäksi voidaan käyttää profiileja, joissa on kiinteät ulkopuoliset lasituslistat.

Väliseinät

46 mm syvä R12 sopii väliseinien rakentamiseen normaaliin huonekorkeuteen asti. Suorien runkojen lisäksi järjestelmään kuuluu 135°:een ja 90°:een kulmat. Seinä voidaan tehdä sivuun liukuvaksi tai siihen voidaan asentaa liuku- tai saranaovia. Ovet voidaan varustaa myös paniikkilaukaisulaitteilla. Paitsi tavallisiin lasiseiniin, R12 soveltuu hyvin myös kauppakujien näyteikkunarakenteisiin.
Eristämättömät ovet ja väliseinät
R28 FILIA R28 FILIA on kevyt ja luja alumiininen rakennusjärjestelmä sisätilojen lasisia liukuovia ja kiinteitä seiniä varten. FILIA järjestelmä on tarkoitettu yksinkertaiselle lasille, jonka paksuus on 5 tai 6 mm. FILIA kootaan ruuveilla lasin ympärille. Näin jokainen lasi muodostaa oman itsenäisen elementtinsä. Kiinteässä seinässä elementit asennetaan peräkkäin tarvittavan pituiseksi seinäksi. Liukuovi on sellaisenaan asennettava elementti, joka sisältä väliseinään liittämiseen tarvittavat profiilit sivussa ja ylhäällä. FILIA liukuoveen voidaan lisätä erillinen kiinteä ylälasi, jolla saadaan nostettua lasipinnan korkeutta. Väliseinät ja liukuovet
LOCK LOCK AlakattojärjestelmäLock-katto on alumiinisäleistä koostuva sisäkattojärjestelmä. Säleitä on eri kokoisia ja muotoisia, valittavanasi on yli 40 erilaista vaihtoehtoa. Kaikki säletyypit sopivat samaan kannatuskiskoon. Säleiden muotoja ja tyyppejä voidaan muunnella järjestelmän puitteissa. Erilaisia säletyyppejä yhdistelemällä voidaan korostaa katon arkkitehtoonisia yksityiskohtia ja elävöittää kattoa. Säleet voidaan irroittaa ja asentaa uudelleen ilman työkaluja. Näin katon ulkonäön muuttaminen joko säleiden kokoa tai väriä vaihtamalla on helppoa ja nopeaa. Alakattojärjestelmä -Esite
Maahantuomme lilli systems lasinkiinnitysjärjestelmää
Nokian Profiilit Oy, Hepolammentie 25, ovi 1, 08680 LOHJA Puh: 044 312 1023
sähköposti: myynti(at)nokianprofiilit.fi